Usein kysyttyä

Olemme kuunnelleet palautteita ja koonneet listan vastauksista Pepsi-tuotteita koskeviin usein esitettyihin kysymyksiin. Löydät vastauksen kysymykseesi valitsemalla alla olevasta sisällöstä. Jos et löydä etsimääsi, niin otathan  meihin yhteyttä.

 
Sopiiko Pepsi-tuotteet kasvissyöjille?

Suomessa myytävät tuotteemme sopivat kasvissyöjille.

Sopiiko Pepsi-tuotteet Halal- tai Kosher-ruokavalioon?

Emme valmista juomia erityisesti tällaisiin ruokavalioihin. Tuotteillamme ei ole sertifioitua vaatimustenmukaisuustodistusta. Emme pyydä aktiivisesti tietoa ainesosien toimittajiltamme ainesosien soveltuvuudesta Halal- tai Kosher -ruokavalioon, mutta jos toimittaja toimittaa tiedot, säilytämme tiedot arkistossa. Kaikki Pepsi-juomat sopivat kasvisruokavalioon.

Sisältääkö Pepsi-tuotteet alkoholia?

Kaikki Pepsi-tuotteet ovat alkoholittomia virvoitusjuomia. Pepsi-juomiin ei lisätä alkoholia.

Olen nähnyt limetin/vaniljan/mansikan makuista Pepsiä paikallisen ravintolan virvoitusjuomakoneessa - saako näitä makuja myös pullossa tai tölkissä?

Valitettavasti ei. Pepsi Spire -koneemme on valmistettu niin, että kuluttajat pääsevät nauttimaan ainutlaatuisesta Pepsi-kokemuksesta ja loihtimaan mieleisiä makuja ravintolassa yhteisellä aterialla ystävien ja perheen kanssa. Kaikkia näitä makuja ei ole tällä hetkellä saatavana pulloissa tai tölkeissä, mutta Pepsi MAX Lime -makua on!

Ostamani tuotteen viimeinen käyttöpäivä on jo mennyt. Mitä teen?

Parasta ennen -päivämäärät näkyvät kaikissa tuotteissamme, jotta voit nauttia niistä parhaalla mahdollisella tavalla. Kun tuotteemme lähtevät jakeluvarastoistamme, emme voi vaikuttaa jälleenmyyjän varastokiertoon. Luotamme siihen, että he eivät myy tuotteita viimeisen käyttöpäivän umpeuduttua. Suosittelemme juoman palauttamista jälleenmyyjälle, jolta sinun pitäisi saada hyvitys tai uusi tuote.

Milloin Pepsi-Cola keksittiin? Miten se sai nimensä?

Vuonna 1898 pikkukaupungin farmaseutti Caleb D. Bradham mietti nimeä, joka kuvaisi paremmin hänen kehittämäänsä ja nimellä Brad's Drink myytävää juomasekoitustaan. Hän osti Pep Kola -nimen paikalliselta kilpailijalta ja vaihtoi juoman nimeksi Pepsi-Cola.

Ovatko tuotteenne gluteenittomia?

Pepsi-tuotteissa ei ole gluteenittomuutta koskevia tuotelupauksia, mutta mikään tuotteidemme ainesosista ei ole peräisin viljoista tai jauhoista, jotka liittyvät gluteeniherkkyyteen.

Kuinka paljon kofeiinia 100 ml:ssa Pepsi Max -valmistetta on?

Varmistamme, että tuotteemme on selkeästi merkitty niiden sisältämillä ainesosilla, että niissä on kaikki olennaiset kuluttajaviestit ja että merkinnät ovat kaikkien asiaankuuluvien lakien mukaisia. Merkintä kofeiinista vaaditaan ainoastaan tuotteisiin, joiden kofeiinipitoisuus on yli 150 mg/l.

Pepsi Max valmisteessa kofeiinia on 12 mg/100 ml. Kahvin kofeiinipitoisuus on 50-60 mg/100 ml.
Esimerkki: Yksi 330 ml:n Pepsi Max -tölkki = 40 mg kofeiinia. 1 kuppi, jossa 250 ml kahvia = 140 mg kofeiinia